Reacties van cliënten

“Eugenie had een ontwapenende aanpak, straalde warmte en begrip uit, en kon me tot tranen toe ontroeren door haar gevoelige intuïtie. Het was alsof ik bij haar ‘thuis mocht komen’, met al mijn verwarring, boosheid en pijn. Ze bevestigde de diep verborgen kracht in mij, de kracht die me er altijd doorheen geholpen had, maar die ik kwijtgeraakt was.”                                                                                               * Vervolg  7 jaar later: “Toe zijn aan verandering in mijn werk. Iets nieuws wagen. Durven vertrouwen op risico’s nemen waardoor ik nieuwe mogelijkheden kan ontdekken. En toch ook willen vasthouden, daarover twijfelen en de richting niet weten te duiden, deed me besluiten om na zeven jaar opnieuw een beroep te doen op de warme aandacht en openheid van Eugenie. Ook ditmaal voelde het als thuiskomen. Ervaren dat alles uiteindelijk in orde is. Zoals het is, is het goed. Wat geeft dat een ruimte! Dankjewel Eugenie voor je onbevooroordeelde meekijken en het altijd behouden van de ‘helikopterview’. Ik geniet met volle teugen van mijn nieuwe baan.”             Marianne van der E. – Ruinerwold    Voormalig basisschool leerkracht; nu cultuurcoach,   42 jaar 

 

“Na eerdere gesprekssessies met een psycholoog, bedoeld om mij weer op de rails te krijgen, bleef er toch een gevoel over van: waarom ben ik zoals ik ben? Ik had geleerd dat ik een aantal zaken in mijn leven op een andere manier kan en moet benaderen om niet in een herhaling van mijn depressie te vallen. Om beter te kunnen besluiten hoe verder te gaan en om er achter te komen waarom ik reageer zoals ik reageer besloot ik een coach te zoeken. Al vrij snel legde Eugenie de vinger op de (hoog)gevoelige plek. Voor mij een openbaring: ik ben een hooggevoelig persoon! Hiermee begon een en ander duidelijker te worden. En de kwartjes blijven nog steeds vallen. De gesprekken met Eugenie waren een rustpunt en ook een bron van energie in het ontdekken van mijn hooggevoeligheid. Ik had de gesprekken ook nodig om de tijd zijn werk te laten doen. Het blijft een uitdaging om me niet te verliezen in de energie van anderen en mijn grenzen te bewaken. De ontspanningsoefeningen zijn hierbij een goed hulpmiddel. Ik heb geleerd om meer op mijn intuïtie te vertrouwen en heb ook meer zelfvertrouwen gekregen door de gesprekken. Doordat ik nu weet dat ik mijn eigen signalen beter ter harte moet nemen om me goed te voelen en dat ik mijn aandrang naar rust moet respecteren. Voorlopig kan ik vooruit met de instrumenten die me tijdens de sessies zijn aangereikt.”                                                                                                                                  Daan L.  –  regio Friesland,    44 jaar

 

“Dankzij slechts een enkel gesprek met mevr. van Noord over mijn voornemen om van beroep te veranderen, werden al mijn onzekerheden weggenomen. Zodoende heb ik de beslissing durven nemen om van baan te veranderen.”
Arno van de P. – NieuwLeusen   Vrachtwagenchauffeur – internationaal verkeer,   23 jaar 

 

“Door de prettige manier van vragen stellen, heeft Eugenie mij geholpen een ingewikkelde situatie te verhelderen. Daardoor kwamen vaardigheden bij mij naar boven, waarvan ikzelf niet wist dat ik ze beheers. Hier heb ik nog dagelijks profijt van.”
Herma W. – Meppel    Verpleegkundig consulente,   56 jaar 

 

“Eugenie heeft een liefdevolle manier van coachen, waarbij zij verbanden legt tussen datgene wat op werk- en op persoonlijk niveau aan de orde is. Dat waren voor mij soms kleine openbaringen! Ze biedt structuur aan zodat ik steeds het gevoel had dat we ergens vandaan vertrokken en ergens naar toe werkten. Het vraagstuk waarmee ik naar haar toe ging heb ik mede dankzij haar coaching uiteindelijk zelf vlot getrokken. Vooral heeft ze me erop gewezen dat iets open mag blijven, niet direct ingevuld hoeft te worden. Ik ben door ‘de flessenhals’ heen waardoor er weer ruimte ontstaat voor nieuwe dingen.”
Emma G. – Zwolle    Zelfstandig Uitvaart ondernemer,   51 jaar  

 

“Wanneer ik Eugenie mijn vragen stelde, had ik het gevoel dat er ergens iets groots te ontdekken is. Iets waar ik enthousiast van wordt en waar het goed is te zijn zoals je bent. Het gevoel van thuiskomen. Het leuke hiervan is dat de zoektocht leidde tot een andere manier van ‘kijken’. Ik ervaar dat de wereld beleven met alleen de vijf zintuigen ontoereikend is. Er lijken ineens verschillende niveaus van werkelijkheid te bestaan. Voorts blijkt dat het eenvoudiger leven is door met de stroom mee te varen. De minste weerstand op te zoeken. Je leven bewust(er) leven. Door dit alles heb ik óók geleerd hoe ik veel beter voor mezelf kan zorgen.”
Myrthe B. – Zuidwolde     Leerkracht Middelbaar Onderwijs,   31 jaar  

 

“Door de consulten bij Eugenie heb ik rust in mijn lijf, hart en hoofd. Er is ruimte voor verdriet en tijd voor mezelf. Ik ben weer in staat om stil te staan bij mijn rol en positie in mijn werk. Zodoende zie ik nieuw perspectief. Door goed te luisteren, gedachten en gevoelens te helpen ordenen of te herkaderen, door tips of het doorgeven van wijsheid, maar soms ook door kordaat met een mening of oplossing te komen, loodste Eugenie mij terug naar mezelf. Ze is betrokken, en geeft op het juiste moment ruimte. Bovendien heeft ze kennis van zaken, ook t.a.v. ingewikkelde processen in organisaties. Mijn weg was van gedreven naar geestdrift; van moeten naar willen.”
Sander L. –  Amsterdam/Havelte    Manager in de gezondheidszorg,   49 jaar 

 

“Ik heb ervaren dat jij zonder oordeel kunt luisteren, ook al vertelde ik soms dingen die ook bij jou soms een frons ontlokten. Toch ben ik daar blij om. Het betekent dat jij als mens luistert en aanwezig bent. Je hebt met veel geduld voor mij de ruimte geschapen om te vertellen. Dit gaf mij de gelegenheid om dingen te verwoorden en dus een naam te geven. Dit zorgt er niet voor dat dan alles is opgelost maar wel dat het een plek kan krijgen in tijd en omstandigheid. Waar ik veel baat bij heb gehad, en steeds weer naar uitzag, waren de momenten waaruit naar voren kwam wie ik ben, dat ik – ik ben- .”
Onno G. – Emmen    Hovenier en medewerker zorgboerderij,   33 jaar  

 

“Dankzij de  loopbaangesprekken bij Eugenie heb ik weer contact gekregen met mijn drijfveren en mijn kracht. In de gesprekken was het heel fijn dat zij, door kritisch vragen en het aanbieden van oefeningen, met mij meedacht zonder voor mij in te vullen of mij een kant op te sturen. De individueel, op mij afgestemde Mindfulness oefeningen die Eugenie daarbij aanbood gaven en geven mij inzicht in mijn  bronnen van inspiratie en energie. Ik kan me daardoor vanuit mijn eigenheid weer verder ontwikkelen als mens en als professional.”
Barbera H. – Groningen    Onderwijsadviseur,   62 jaar  

Om privacy redenen zijn bovenstaande namen gefingeerd.